Via artikel i tidningen 17 augusti 2015 framgår att Stadsmissionen vill lämna en ursäkt gällande SD:s annons i tunnelbanan avseende tiggarna citat:

“Stockholms stadsmission ville be om ursäkt för Sverigedemokraternas anti-tiggerireklam i Stockholms tunnelbana.”

Stadsmissionen säger att de vill ha in medmänsklighet i debatten. Men här förstår jag inte Stadsmissionen, är det inte medmänskligt att inte någon ska sitta och tigga för sin försörjning?

Är det inte medmänskligt, att inte vilja lämna tiggarna i klorna på organiserad människohandel?

Är det inte medmänskligt, att ha en positiv människosyn på människa där man tror på dennes förmågor att förändra sitt liv? Till skillnad från en negativ människosyn där man dömer individen/människan som ett ansvarslöst offer som någon måste ta hand om.

När Stadsmissionen inte vill förbjuda tiggeriet, kan man inte då säga, att de är en kraft till att bibehålla tiggarna kvar i en utsatt position?

Är det inte medmänskligt, att vi med EU bidrag i form av 31 miljarder euro, prioriterar på att romer ska socialiseras in i samhället med arbete och bostad i sitt hemland?

Jag förstår inte vilken medkänsla Stadsmissionen syftar på som saknas?

Jag ska bli lite privat i detta blogginlägg genom att berätta, att jag har haft en relation med en zigensk man för över 18 år sedan och vi fick en underbar dotter tillsammans. Jag är väldigt stolt över min dotters zigenska ursprung.  Jag skulle aldrig skämmas eller se ner på min dotter, för att hon har en pappa som är zigenare.

Under den tiden jag levde ihop med en zigensk man, så fick jag insyn i just den familjen/släkten hur de hade det. Jag fick ta del av mycket negativt som jag inte tycker hör hemma i ett civiliserat samhälle, men jag fick även vara med om det som jag tycker är vackert med zigensk kultur. Jag insåg hur barndomens uppväxt och indoktrinering kan få negativa uttryck i livet då de lärde sina barn saker jag aldrig skulle lära mina barn.

Jag säger inte att alla zigenare är samma. Tiggarna i Sverige är i klorna på människohandel. Bakom en tiggare finns det en organiserad liga. Denna liga tar betalt för att ha tagit hit tiggaren samt för platsen de sitter på.

Om vi fortsätter med att tillåta tiggeriet blir det bättre för tiggaren då? Kommer tiggaren på nått sätt att kunna ta del av de 31 miljarder euro från EU som finns tillsatt i en strukturfond, vars syfte är att göra det bättre för romerna i Rumänien?

Jag förstår verkligen inte Stadsmissionen, att de som svar mot SD:s kampanj vill vara en kraft för medkänsla.

Har Stadsmissionen helt missat den stora medkänsla som SD visar?  SD:s förslag för tiggeriförbud handlar inte om rasism eller att man ser tiggaren som mindre värd. Det handlar om att sätta gränser för organiserat tiggeri och hjälpa tiggarna hem till Rumänien till ett bättre liv. Det här är nått som jag ställer mig bakom.

Som jag ser det är det bara SD som på riktigt vill hjälpa tiggarna. Mitt intryck är att de så kallade hjälparna, mer eller mindre bara ger hjälp som bibehåller förtyck och misär. Inget att vara stolt över med andra ord.

Jag önskar av hela mitt hjärta att tiggarna åker hem till Rumänien och får det bättre än vad de har det här i Sverige. Det är inget bra eller värdigt liv genom tiggeri vara under kontroll av  en organiserad liga, vars ända syfte är att utnyttja tiggaren som en arbetskraft.

Jag önskar med hela mitt hjärta, att de som  tigger i Sverige åker hem till Rumänien. Där kan de ta del av, 31 miljarder euro som är särskilt prioriterat för dem. Då kan de slippa leva under det organiserade tiggeriets förtryck, kontroll och utsatthet.

Jag tycker tiggarna ska få chansen att förändra sina liv till det bättre. Dock kommer det aldrig ske om de stannar kvar i Sverige och tigger som sin försörjning.

Jag vill verkligen att människor tar sig upp från misär och elände. Dock inte med tiggeri som grund. Utan genom arbete och bostad.

Min människosyn är av det positiva slaget. Jag tror på människans inneboende kraft, att förändra sitt liv men även att man kan behöva hjälp på vägen. EU har avsatt 31 miljarder euro och det är en stor hjälp på vägen. Därefter får tiggarna själva göra resten. Vi kan inte ta över deras liv och behandla dem som ansvarslösa offer.