Instämmer med min bästa vän Mari Lorentssons tankar och ord nedan. Jag har också vänner från flera delar av världen som jag älskar över allt annat. Det är inte vart du kommer ifrån som spelar någon roll. Det är handlingen du gör som säger nått om vem du är. Det är vad du tänker som påvisar vart du vill komma och vad du vill göra.

Det är handlingar som grovt våld, kriminalitet och våldtäkter mm som ska bekämpas. Tyvärr så har en ökad otrygghet en relation till aktuell invandringspolitik men det är inte invandrarna vi ska var på. Utan det är våra politiker som har makten att förändra Sverige och våra förutsättningar.

Likväl som politikerna skapar vår framtid så kan de skapa splittring och otrygghet.

Låt oss som Mari säger, aldrig låta hatet eller ilskan ta överhand och mynna ut i en våldshandling eller nedvärderande ord på sociala forum.

Det går att skriva skarpt ändå utan aggressiva ord som motståndarna sedan använder emot oss.

Ytterst så tror jag att det är precis det nuvarande regeringsstyre vill, att vi blir så förbannade på det passiva och ansvarslösa regeringsstyret att det rinner över i samhället. För då får ju verkligen Löfven något att kritisera, nu när rasistkortet är utspelat för ingen vettig människa tror längre på att SD är rasister, fascister eller nazister.

Vad har han kvar då statsministern Löfven att hoppas på? Såklart Löfven och resten av SD:s motståndare vill att vi ska vara aggressiva och våldsamma. Men låt oss nu syna hans strategi och verka i sann demokratisk anda vart vi än är.

Tack Mari för dina kloka ord.

“Det har varit mycket nu den sista tiden. Sen arma Lisa Holm blev mördad. En tjej som joggar bragds om livet. Ikea morden m,m. Tyvärr och då menar jag verkligen tyvärr så går alla gärningsmän till invandringen. Det är så synd för jag känner så många fantastiska människor som kommit till Sverige och verkligen är så välkomna. Jag har många goa invandrade vänner på FB. Det låter kanske hemskt men jag känner eller vet flera Svenskar som jag skulle vilja utvisa ur landet än folk som kommit hit. Det är så tråkigt att detta som händer i vårat land sker med vår regerings gillande. Tyvärr så råkar även våra vänner som kommit hit ut för hat och hot. Det är inte acceptabelt. Tänkte bara påpeka att vi får inte låta hatet ta överhand. Vi ska sköta detta på det sättet vi alltid har gjort. Genom vår demokrati, frihet, och våran rätt att säga vad vi tycker och tänker och genom allas lika värdighet. Inte genom våld och hat. Det får de andra stå för.”

SD har skrivit en kommunikationsplan som jag tycker alla ska läsa oavsett om man är SD eller inte. Men framförallt skulle Löfven läsa den och implementera den i sitt förstånd.

“Vi arbetar professionellt och metodiskt med vår kommunikation och tillser att den följer samma röda tråd, ger samma signaler och förmedlar samma värden. Över hela landet, på alla nivåer. Vi talar med en röst.”

“Vi inser att vi inte har råd att missuppfattas, vare sig missuppfattningen sker avsiktligen eller på riktigt, och avhåller oss därför från ironi, sarksam och jargong i vår kommunikation. Detta gäller särskilt då vi kommunicerar i text via till exempel sociala medier.

Vi vet vad vi inte ska kommunicera, både avseende begrepp och värden. Vi vet att ilska och negativa ord aldrig skapar sympatier eller välvillighet. Vi vet att man sällan når fram med ett budskap om man använder begrepp som mottagaren finner främmande eller till och med stötande.”