Politikerna bör omgående förbjuda tiggeriet och inse att det för med sig annan brottslighet som svenska medborgare ska skyddas ifrån. Andra Europeiska länder har förbjudit tiggeriet så det finns inga lagliga hinder.

Så här skriver Malena Ernman i en Facebook status gällande tiggeriet:

“I spåren av SDs mytkampanj på Östermalmstorg så växer hatet och våldet mot EU migranterna. Tyvärr har ‪#‎SL‬ godkänt en avhumaniserande kampanj där människor reduceras till skräp, trafikhinder och en “röra”. En kampanj som lanserades på årsdagen(!) av romernas minnesdag för förintelsen i koncentrationslägren. En kampanj som legitimerar myter om grovt “tvångstiggeri”. En kampanj som hånar människors utsatthet och fattigdom.
I måndags kastades brandbomber i Töreboda och i morse beskjöts 2 EU migranter i Boden. Det som händer idag är inte värdigt oss. Sverige är bättre än så här.”

Malena Ernman lägger även in denna bild som ett kännetecken på att tiggarna avhumaniseras. Det hon dock har glömt bort är att när det finns problem i samhället som inte uppmärksammas så kan vissa människor bli extrema. Tiggeriet är ett verkligt problem men jag antar att Malena Ernman inte behöver konfronteras med tiggarna eller få sin trädgård fylld med avföring. Inte heller är hon utsatt får åldringsrån av tiggarna eller ser att denna tiggarstorm mot Sverige även drar med sig annan kriminell verksamhet.

11836746_10153454986015731_8753940507081516979_n

Avhumaniseras tiggarna?

Jag finner det så märkligt att man som argument emot SD:s tiggarkampanj uppger att SD avhumaniserar tiggarna. Nej, det är inte SD som avhumaniserar tiggarna och det är inte tiggarna som är offer för det som de gör emot oss svenska medborgare på gatan. Det är tiggarna som avhumaniserar oss till bankomater. Tiggarna har ingen medkänsla för att vi finner det obehagligt med deras tiggeri, där de ibland omringar samt mer eller mindre attackerar folk på gatan.

Häromdagen satt en tiggare precis utanför bankomaten på mitt jobb. Väldigt obehagligt att tiggaren sitter där när jag ska ta ut pengar och så tror tiggaren att jag ska ta pengar direkt ur bankomaten och ge denne?

Detta har hänt mig flera gånger att jag sitter på torget i Skövde och vill njuta av min rast. Men får jag vara ifred? Nej, såklart inte x antal tiggare kommer fram med sina muggar samt vill sälja en tidning. Ja, det är upprörande och är det någon som är offer här så är det vi svenska medborgare som tvingas utsättas för detta. Vi får inte heller ha en åsikt om detta tiggeriet, för då kommer sådana som Malena Ernman protesterandes och säger att vi avhumaniseras de stackars tiggarna och skriker att vi är rasister.

Jag vill inte att en tiggare ska komma fram till mig med sin mugg eller tidning. Jag vill inte köpa nått och jag vill inte ge någon ekonomisk ersättning till att tiggaren ska sitta på marken hela dagen med uträckt hand.

Jag vill inte att tiggarna ska inom 1 minuts tid ska omringa mig med deras muggar. Jag vill inte detta och är detta så hemskt att få slippa?

Så sluta avhumanisera den svenska medborgare till att vi ska hålla tyst och bara godta allt detta som kommer i samband med tiggeriet.

För övrigt är Skövdes medborgare ganska arga just nu för tydligen finns det avföring i deras trädgårdar. Men kommunen kan ju hänvisa till att vi måste sluta avhumanisera tiggarna som svar när kommunens medborgare ringer. Ännu bättre de kan koppla samtalen direkt till Malena Ernman som kan säga vilka rasister de är.