Politiker vill genom sin problemformulering sätta dagordningen oavsett om deras dagordning har till följd att minskad trygghet tillförs i samhället.

IKEA morden är en i raden brott som påvisar ett symtom på ett ökat otryggt samhälle. Vilket  de sju partierna (kallas även för sjuklövern) varit med och skapat, utan att ha några betänkligheter till vad de gör. Jag tar med denna bild/citat nedan trots att det är väldigt känsligt med det som nyligen hänt på IKEA. SD beskylls för att vara icke empatiska med brottsoffrens anhörig men vad dessa människor som anser detta inte förstår, är att SD ytterst har medkänsla för alla som fallit offer för invandrings effekt och konsekvens i form av mer våldsbrott i samhället.

11873801_10153126120413247_4858943707304928791_n

Att äga problemformuleringen i samhället är ett vanligt retoriskt knep för att få sätta dagordningen och vara innehavaren av makten. Så mycket otrygghet har spridit sig i Sverige. Nu måste vi ha nyval och att SD blir det största partiet så vi kan få den förändring vi förtjänar. För våra barns framtid är det en SD politik som banar vägen till frihet och trygghet.

Det finns en retorisk teknik som samtliga partier försöker sig på för att få mer makt och inflytande. Det är att äga problemformuleringen  samhället. Det betyder att man plockar fram de problem som anses vara ett problem och för en debatt om just dess problemskapande effekter på samhället. På så sätt sätter man dagordningen och kan få människor att instämma i att detta problem måste vi lösa omgående. Givet levererar man sig själv som dess problemlösare samt som det enda partiet som tar ansvar för aktuellt problem.

Problemet är nu att man använder sig av denna metod att problemformulera sin politik på ett sätt som drar bort fokuseringen från verkliga problem. Vi ser idag de sju partierna problematiserar SD som ett verkligt problem för samhället och så vägrar de att ta en sakdebatt med SD om de problem SD ser med invandringspolitiken.

Vi ser media mörklägga verkliga problem som det ökade våldet i samhället genom att prångla ut artiklar som påstår att våldet sjunkit och Sverige är ett tryggt land. Vad de inte berättar för läsaren är att det dödliga våldet sjunkit då man räddar flera men det är inte så att våldet minskat på nått sätt. Enligt Tino Sanandaji så har våldet ökat och inte minskat som media vill få oss att tro.

“DN baserar påståendet om ökad trygghet på reduktion av antal fullbordade mord ”Under 1990-talet rapporterades i snitt cirka 100 fall av dödligt våld per år. Nu är siffran nere på 87 fall per år”. Vad DN inte nämner är att det inte är våldet som har sjunkit, det är antal som dör av våldet. Bättre ambulans och akutvård räddar dramatiskt fler våldsutsatta. Antal anmälda mordförsök har inte sjunkit, däremot sjönk andel som dör av våldet. ” Tino Sanandaji

Anledningen till att media och politiker från höger och vänster vill få oss att tro på det multikulturella samhällets icke negativa effekt på samhället, är för att de investerat mycket i aktuell samhällsbild av allas lika värde och det multikulturella samhällets förträffligheter.

Det är den politik som de går till val på och bedriver politik på det multikulturella samhällets förträfflighet. Här väljer man medvetet att avstå från att problematisera det som invandringen för med sig i form av våld och kriminalitet. De riktar istället sin problemformulering på andra saker som är helt obetydliga problem så som tiggeriet.

Här vill man nu sätta dagordningen förutom med att äga problemformuleringen, genom att demonisera sin politiska motståndare SD och dess väljare, genom att kalla dessa för rasister, fascister och nazister. All denna politiska förföljelse på SD och dess väljare, för att SD utmanar dessa politikers rådande problemformulering.

Dessa politiker som satsat på att problemformulera svenskarna som ett problem i det multikulturella samhället, har så stora egon att de inte kan inse att de har fel om sin politik där de bedriver en ansvarslös invandringspolitik med stora negativa effekter på samhället i sin helhet samt för dess medborgare.

Här är sanningen om invandringens negativa effekt gällande minskad trygghet i det svenska samhället:

” Sveriges befolkning har ökat med ca 17 procent sedan 1980. Samtidigt visar Brå att antal anmälda mordförsök, misshandel och rån mer än fördubblats. I SCBs undersökning av levnadsförhållanden har andel som uppger att de blivit utsatta för våld ökat likasås mellan 1980 och sista rapporterade året 2007. Att antal väktare tredubblats och utgifter på larm och övervakning ökat ännu mer tyder heller inte på ökad underliggande trygghet. Ökad trygghet och minskat våld är knappast vad en seriös granskning av statistiken tyder på.” Tino Sanandaji

Via en artikel dock från 2002 får myndigheten Brottsförebyggande rådet (BRÅ) kritik för att de censurerar och förvanskar rapporter i syfte att behaga politiker. Artikeln är förvisso från 2002 men vi kan med stor säkerhet anta att situationen inte förbättrats utan försämrats. Reinfeldts uttalande som kommer sist i artikeln är speciellt anmärkningsvärt då han anklagar BRÅ för att inte säga sanningen. Han säger det inte rakt ut men i citatet så antyder han detta.

“- BRÅ:s uppdrag är att serva regeringen med forskning och kunskap. Det gör de inte. BRÅ tillhandahåller istället önskad information på beställning av justitieministern och departementet.”

 

“- Forskningen måste stå fri. Den måste vara opolitisk och inte bunden av regeringen.”

Bespara mig nu kommentarer och inlägg som att vi kan inte generalisera alla invandrare som brottslingar och kriminella. Givet kan vi inte det. Men det betyder inte att vi kan bortse från att invandrare är överrepresenterade vid vissa brott.