received_10153759715913247

 

Det är inget fult eller ondskefullt att värna om sitt land.

Hur kommer det sig, att vi nu mer än någonsin värnar om vår svenska nation med dess grund och värderingar?

Jag har inte tidigare haft en tanke på vår nation så medvetet som jag har nu. Det har alltid funnits en stolthet över vårt sätt att leva. Där vi inte överger varandra när livets kriser tar vid. Vi har ett samhällskontrakt med varandra som innebär, att vi avstår stor del av vår lön för att ha en välfärd. Vi har byggt upp ett Sverige där ingen ska vara i nöd och stå ensam. Men även ett land som ger möjligheten, att utbildas med flera chanser och ta dig vidare i livet med egen kraft. Dock med din motivation och kraft. Kvinnor och barn är något vi särskilt månar om. Vi tillåter inte att barnen agas och jämlikheten mellan man och kvinna ses som naturligt.

Allt detta har för mig varit naturligt, då vi växt upp med ett sådant samförstånd oss emellan.

När jag var Socialdemokrat, så var det ovan inget onaturligt i mitt tänk. Jag tror inte någon Socialdemokrat idag ser det som att vi ska frångå dessa värderingar. Vad politikerna dock helt missat och låtsas som att det inte existerar, är hotet mot vår välfärd och mot vårt sätt att leva. Vi står inför underskott i finanserna t.o.m. 2040, enligt den statliga utredningen 2015:95. Vi har ett inflöde av människor som inte levt på med våra traditioner och värderingar. Vi ser detta manifestera sig på våra asylboenden med bråk och utsatthet för kvinnor. Vi ser det i den extrema formen av islam, tex salafisterna som är bokstavstrogna koranen och vill således ha sharialagar, som inte är kompatibelt med svensk lag.

När jag första gången såg Jimmie Åkesson och SD bära den svenska nationaldräkten till kyrkan för politikerna, så tänkte jag inget nämnvärt om det. Dock förvånade det mig att de blev så utsatta bara för att de bar denna svenska symbol. Idag förstår jag SD och dess strävan, att bevara vår nation så som vi byggt upp den.

Det glädjer mig att SD ökat medvetenheten om vårt arv med dess traditioner. Det glädjer mig att SD står upp för våra värderingar. SD vågar se de hot som finns mot vårt sätt att leva. Tänker då främst på vår fredlighet. Tänker på hur SD står upp för kvinnor genom att inte godta, att otryggheten sprider sig och riskerar få fäste.

Jag är stolt över, att vara andra generationens invandrare med mitt arv från mina finska föräldrar. Jag känner mig svensk fullt ut.

Idag vill jag hedra alla oss i Sverige som står upp för Sverige och att vi ska få bevara det landet vi byggt upp. Ett speciellt tack vill jag dock rikta till Jimmie Åkesson. Tack Jimmie Åkesson och SD för att ni tålmodigt och starkt aldrig har gett upp, trots all stigmatisering och smutskastning ni har fått stå ut med.

Tack gode gud, för att just jag får leva i ett sånt vackert land som Sverige och ha ett liv där vi gemensamt strävar efter, att aldrig ge vika för förtryck eller destruktivitet.

Det handlar om som Jimmie Åkesson sa i sitt senaste vårtal ” Det konstruktiva mot det destruktiva”, och den kampen får vi aldrig sluta bry oss om, oavsett i vilken form den kommer eller varifrån den härstammar.

Njut idag av vårt vackra Sverige. Känn stoltheten över att vara svensk.

Till er andra som inte värnar om ert land så vill jag vara säga, att det är riktigt ondskefullt att ge bort våra barns arv.