Det glädjer mig oerhört varje dag att Johan startade Granskning Sverige (GS). Han är sannerligen en av Sveriges hjältar.

Johan har gjort ett enormt arbete med GS och likaså Erik. Dessa underbara män som står upp för demokrati och synliggörande av sanningen. De står upp för att kvinnor och barn ska vara säkra i sitt land.

Jag känner en enorm tacksamhet och det glädjer mig att så många män visat samma karaktär som dem. Vi behöver männens mod, att säga ifrån till den ansvarslösa invandringspolitiken och skydda oss kvinnor och barn. Vi behöver kvinnorna som högt skriker till våra politiker, att ni har inte rätten att utsätta våra barns liv och framtid för en sämre välfärd eller större otrygghet.

Granskning Sverige  är ett medborgarjournalistiskt folkrörelseinitiativ. Idén är att inspirera vanligt folk att ställa frågor till makthavare. Därmed kan vi bevaka och se till att vår demokrati fungera även till kommande generationer.

Vi ringer till etablissemangets företrädare och ställer viktiga frågor. Vårt syfte är att belysa och synliggöra mörklagda sanningar.

Vi får ibland kritik för vår metodik där vissa anser att vi vill klämma åt den vi intervjuar.  Dock anser jag att den som får ett samtal från oss, på sätt och vis sätter åt sig själv genom hur denne svarar och bemöter oss. Mitt motto när jag ringer är att vara saklig, nyfiken och med ett leende på mina läppar. Ingen tjänar på att vara otrevlig, oavsett vem det är som man ställer frågor till. Det innebär inte att man inte ställer obekväma frågor eller inte är skarp.

Jag vill synliggöra och verka för befriandet av sanningen då jag tror på att sanningen gör oss fria.

Jag vill vara tydlig med att jag även verkar som opinionsbildande mot den ansvarslös invandring. Jag avskyr även förtryck av alla de slag. Därmed ringer jag gärna upp media för att synliggöra hur de förtrycker det svenska folket. Se sådana samtal nedan.

Inom Granskning Sverige (GS) hänger vi oss till nått som kallas för medborgarjournalistik. Vi är inte på nått sätt avlönade utan gör detta på vår fritid gratis. Via denna blogg kan du läsa mer om medborgarjournalistik samt nedan omdöme om min insats via GS. Vilket väl påvisar just min attityd när jag ringer makthavare.

“Min favorit bland medborgarjournalisterna på Granskning Sverige är ändå nytillskottet Nina Drakfors.
Hon har den perfekta avvägningen mellan att å ena sidan vara lugn, saklig och tydlig, å andra sidan envis, målinriktad och återhållet aggressiv.”

Jag jobbar även med myndighetsutövning. Det innebär att jag har förhållningsregler att anpassa mig till. Nu tycker inte jag att dessa förhållningsregler är svåra att ta till sig men visst har man dåliga dagar. Det gäller då att vara medveten om sina otrevliga dagar så inte det går ut över den som ringer. När jag ringer som en medborgarjournalist till någon makthavare så tänker jag ofta, att om jag skulle ha det beteende personen hade så skulle jag med största sannolikhet inte fått jobba kvar.

Men det finns verkligen företrädare inom maktpositioner som gör väldigt gott professionellt intryck samt har ett värdigt bemötande. Ett exempel på det är Stockholms kommuns ansvarige för festivalen We are sthlm. Han var otroligt trevlig att prata med och hade mycket av det förslagen till bemötande som jag beskriver nedan. Sådana samtal blir jag glad över.

Som svar på den kritik vi på Granskning Sverige ytterst sällan får men det händer, att nån tycker vi är ohederliga i vår retorik, där kritikern anser att vi vill att den som intervjuas ska hamna i vår fälla. Så är mitt svar så här: personen som vi ringer är oftast en makthavare inom etablissemanget och bör kunna svara på frågor som vi medborgare har. Jag har även några tips till dem inom etablissemanget som blir uppringd i form av:

* säg aldrig något du inte står för
* säg inget som inte tål dagens ljus
* ljug inte

* hitta inte på ett svar som du inte tror på
* om du gjort nått felaktigt erkänn istället

* om du inte kan svara säg att du måste få fundera på frågan

* försök inte komma undan genom att säga att du ska på möte

* om du inte har tid att ta ett samtal svara inte när någon ringer

* släng inte på luren
* stå för din agenda
* var inte överlägsen

* om du inte förstår frågan be om förtydligande

* om du inte har tid att svara erbjud ny tid som du håller

* känner du dig osäker be om frågorna innan så du har tid att tänka

* var trevlig
* för den tuffe om du har gjort fel eller ljugit och vi på GS kommit på dig, stå för det då

* likväl som man tar avstånd från nazism så bör man ta avstånd från kommunismen. Det är inte svårt att säga, ja jag tar avstånd från kommunism som sägs ha mördat 80 miljoner människor

* tänk på tonläget i din röst, förakt går inte att dölja

* har du en dålig dag så var medveten om det och ta samtalet en annan dag. Du kan även ha ett professionellt bemötandet så att din dåliga dag inte går ut över den som ringer. Är din dag riktigt dålig så svara inte i telefonen om du inte klarar av att upprätthålla ett professionellt bemötande.

* det finns tillfälle när du ska och bör lägga på luren och det är om personen börjar kalla dig för kränkande epitet eller börjar hota dig.

* att aldrig som riksdagsledamot vara anträffbar på telefon så medborgare kan ställa frågor, inger inget bra förtroende och bör med det tydligaste undvikas ha som beteende. Du är ändock tillsatt av folket.

Nedan lite samtal jag gjort för att synliggöra medias agendasättande journalistik mot det svenska folket för att tysta samt smutskasta deras röster och engagemang.