Folkrörelsen Granskning Sverige synliggör media och politiker.

Vi har makt att förändra. Vi har makt att synliggöra den agendasättande journalistiken. Det är viktigt att veta hur media bedriver sin politiska förföljelse mot SD- aktiva samt dess sympatisörer. Nedan berättar jag om den strategi jag funnit att media använder sig av i sin så kallade journalistik. Vill du veta mer om Granskning Sverige och hur vi bedriver medborgarjournalistik så besök gärna vår hemsida.

Likt Socialdemokraterna som har en strategi att bemöta SD i en debatt, så har jag upptäckt, att även tidningarna har en strategi till hur de försöker få SD aktiva till att smutskastas. Min bedömning är att detta måste de ha lärt sig från Expo som även de har ett mål att politiskt förfölja SD. Denna strategi härjar även från alla som inte accepterar att SD är ett demokratiskt valt parti:

Hur är då denna strategi de har. Detta är vad jag har kunnat skåda:

* tidningen får med största sannolikhet in ett tips från en antidemokratisk rörelse på FB som har till syfte att samla skärmdumpar från SD sympatisörer och aktiva. Sen använder de dessa skärmdumpar i en kommunistisk anda och kontaktar lokal media samt arbetsgivare i syftet att peka ut att personen är en ondskefull rasist som måste antingen sluta sitt jobb eller hängas ut via media.

* hur gör tidningen då med den information som inkommer från dessa antidemokratiska rörelser. Här kan man se ett mönster i form av att tidningen använder sig av skärmdumparna vid de tillfällen de kan och förvränger citatet. Till exempel om någon skriver, att ensamkommande asylsökande som gruppvåldtar är svin då förvränger tidningen citatet och skriver att SD- politiker tycker alla asylsökanden är svin. Det är ytterst en väldigt ohederlig journalistik med ett syfte och mål som är att politiskt förfölja SD som de hatar.

* vad gör tidningen efter sin artikel. Då låtsas de göra uppföljningar där man kontaktar ansvariga för SD och ber om ett uttalande och ett fördömande. Aktuell journalist ställer även frågan om vederbörande tar avstånd från det uttalande den uthängd personen sagt. De visar givet inte det äkta citatet utan uppger det citat som de förvrängt i tidningen. Sen om de kan så kontaktar media även berörda chefer för att projicera ut sitt budskap vidare om vilken ondskefull rasist som jobbar på aktuell arbetsplats.

Här kan vi syna media och begära att få ut aktuell skärmdump innan man säger att man tar avstånd. Det viktigaste av allt är, att när man vet det korrekta citatet och inser att journalisten förvrängt det korrekta citatet, påpeka detta och stöd den som blir uthängd i media. Påpeka för journalisten att denne utför en ohederlig journalistik. Plocka ner journalisten på jorden och säg att du kommer göra allt för att synliggöra dennes agendasättande journalistik och vara en röst för sanningen.