Malou Efter tio tar media till nya höjder gällande att mörklägga sanningen kring ensamkommande flyktingbarn. Hon intervjuar Musse ensamkommande från Afghanistan, se här.  Han kom till Sverige  för sex år sedan, när han var 15 år och flydde på grund av risken av att rekryteras till en terroristgrupp. Hans familj bestämde att han skulle fly för att skapa sig ett bättre liv.  Musse smugglades till Sverige med flyktvägen via Turkiet, Italien samt Grekland är några av de länder han passerade.  Undra varför han och de som åkte med den smugglaren, inte ville stanna i ett annat land och slippa den långa resan till Sverige? Givet handlar det om att Sverige har ett generöst trygghetssystem. Det är verkligen ondskan själv med dessa terroristgrupper och det är helt förståeligt att man måste fly, för att slippa risken att bli en terrorist.

Jag har inga problem med att vi ska hjälpa människor till Sverige utifrån ett skyddsperspektiv. Dock motsätter jag mig att det per automatik ska beviljas permanent uppehållstillstånd. Det kan faktiskt bli bättre i vissa länder och har man en familj, så verkar det ju rimligt att man någon gång ska flytta hem.

Han berättar i inslaget att han var äldst i familjen och då funderar jag på vart resten av hans bröder flydde, eller blev de kvar och blev värvade till terroristerna? Musse beskriver även att han inte anser att smugglare är smugglare utan människor som hjälper. Här kanske det vore på sin plats att framföra, att en smugglare har ett ekonomist intresse i att smuggla människor, till andra delar av världen. Smugglaren kan vara hänsynslösa och orsaka död, till exempel så lämnades 70 människor av smugglare att dö i en frysbil, se mer här .

Så nej, en smugglare är vidrig och kriminell med ett eget syfte, att tjäna så mycket pengar som möjligt och har orsakat många människors död. Priset för att smugglas har gått upp och nu kan det kosta upp till 100.000 kronor per person, se mer här.

Från en artikel 2013 beskrivs smugglingen vara värre än 1800-talets slavhandel, se vidare här.

Men visst, Musse har rätt till sin uppfattning som jag anar är mer färgad av en känslomässig grund än saklighet. Men vi får inte låta oss luras av så enkla känslomässiga budskap, att allt är frid och fröjd och att smugglaren är en god hjälpare som ska hyllas och hjälteförklaras.

Är Musse representativ för de flyktingbarn som kommer nu? Varför väljer Malou att inte nyansera sig i sin framställning om de ensamkommande barnen? Kan det vara så att även hon har en agenda av att vi ska ömma rejält och inte kritisera invandringspolitiken?

Skulle hon varit nyanserad och ärlig mot sina tittare, skulle hon berättat om de problem som finns kring de ensamkommande flyktingbarnen som kommer till Sverige. Hon skulle sagt att många av dem som kommer hit inte alls är ensamkommande flyktingbarn under 18 år då kontroller genomförda i Finland och Danmark påvisat detta. Men det finns skäl till att man säger att man är ett ensamkommande flyktingbarn under 18 år då det finns fördelar att hämta.

Problemet kring ensamkommande flyktingbarn är att den gruppen bara ökar och de kan kosta flera tusen kronor per dygn för oss skattebetalare per barn. Kommer man som ensamkommande så får denne bättre förmåner samt lättare att beviljas permanent uppehållstillstånd (PUT). Detta är något flyktingsmugglarna vet om och smugglaren minsta tvivel, att de personer som man ska smuggla till Sverige, inte kommer beviljas PUT, då skickar man barnet först. Sen kan resten av familjen komma på anknytning till barnet. Dessa barn kallas för ankarbarn. Jag vet att det finns sådana fall men inte i vilken omfattning. Det finns även ensamkommande som vid beviljandet av PUT, reser hem för att träffa sin familj. Är det en ansvarsfull invandringspolitik?

Jag förstår att man vill komma till Sverige. Jag önskar verkligen med hela mitt hjärta, att vi kunde hjälpa hela jordens befolkning utan begränsningar. Vi lever dock inte i den obegränsade världens utopi, utan med ekonomiska begränsningar.

Vi har aldrig haft så många ensamkommande som vi har nu, där 12.000 beräknas komma under 2015. Hur många av dessa är under 18 år? Via utförda kontroller så vet man att det är rejält många som ljuger om sin ålder, läs mer via Petterssonsblogg samt via SvD.

“327 av de 637 (51 procent) ensamkommande asylsökande som sade sig vara minderåriga och kom till ett danskt asylcenter under åren 2011 och 2012, visade sig efter rättsmedicinsk undersökning ha ljugit om sin ålder, och var över 18 år. De första fyra månaderna 2013 var tre av fyra (75 procent) testade flyktingbarn över 18 år, enligt Justitieministeriets statistik.” SvD.

Vi borde göra ålderstester mer regelbundet och här kan du läsa skälen till varför vi i högre utsträckning ska göra dessa tester. Förutom att stor del av de ensamkommande inte är under18 år, så finns fler vettiga skäl ur ett barnperspektiv främst men även utifrån, att de ofta saknas ID-handlingar. Om man bor på ett HVB-hem som barn, så kan man bli utsatt negativt från den som uppger sig vara ensamkommande barn, men i själva verket är vuxen.

Tycker för övrigt att vi ska sluta kalla dem för ensamkommande flyktingbarn och istället säga ungdomar. För det kommer inga barn längre som det var under krigstiderna i Finland.

“Att vuxna söker asyl som barn får negativa följder för de “riktiga” barnen, skriver Jonas Andersson som jobbar på boende för ensamkommande. ” citat från artikel ovan: Jonas Andersson, ungdomspedagog/behandlingsassistent

Via media samt bloggar kan vi ta del av information, om ensamkommande som utför gruppvåldtäkter samt våldtäkter. Jag väljer att endast länka in läsbart material gällande detta Thoralfs blogg, Kuriren, Petterssonsblogg, HBL samt Fria tider.

För övrigt om man googlar på gruppvåldtäkter/våldtäkter, så är det en skrämmande läsning. Sätter man det i relation till att Sverige i nuläget toppar våldtäktsstatistiken i världen, så finns det skäl till att verkligen omgående göra en haveriutredning kring detta. Jag har skrivit mer om Sveriges ökade våldtäkter här och att man i Norge via polisen rapporterar följande:

“I Norge är man mer seriös och ansvarstagande där rapporterar man att det ofta är en afrikans man med traumatisk bakgrund, annan kvinnosyn som tror sig ha rätten att kontrollera kvinnan när han vill och hur han vill.” Nina Drakfors

Jag har faktiskt ingen TV, utan tittar oftast via det folk delar på Facebook. Malou var en sådan delning. Jag tycker inte vi ska sluta titta på Malou men kanske titta med mer öppna ögon och med en vaken tanke som ifrågasätter det som projiceras ut. Nått jag alltid ställer mig frågan är, vad vill de att jag ska tycka med detta och är det sakligt framställt eller känslomässigt?

Sverige är inte vad det än gång var, utan om man är kritisk till det man tar in via media och undersöker lite själv, så börjar en mörk bild att tona upp sig. Det är inte länge lika säkert för barn och kvinnor i Sverige.  Bedrägeriet kring ensamkommande ungdomars ålder är stor.

Det är dags för en haveriutredning gällande den minskade tryggheten för Sveriges medborgare.