NinaDrakfors

Politik

Kategori: Granskning Sverige

Mod ger frihet

13087179_10153540062173309_79356376932376228_o

 

Mitt tal i Stockholm idag 1 maj 2016. Lyssna på samtliga talare Här.

Tillsammans är vi starka

Vi måste förändra inifrån och ut. Folket förändrar samhället. Jag är så tacksam att ni inte har gett upp inom alternativ media, och att ni människor som vaknat gått före oss och kämpat för vår yttrandefrihet. Jag ser hur ni har kämpat och fått utstå så himla mycket.

Jag ser nu klart och tydligt men jag var en gång tiden en av dem som trodde, att vissa människor var en samling ondskefulla rasister. Jag trodde på media och jag trodde på Expo. Det är helt otroligt, jag trodde på Expo.

I dag har mitt medvetande ökat och jag ser ett helt annat Sverige och det gör mig ledsen. Jag ser splittring och polarisering. Jag ser maktövergrepp. Jag ser hur media använder sin makt för att förtrycka folket. Jag ser de här artiklarna som stigmatiserar vanliga hederliga människor som ondskefulla rasistiska antidemokrater.

Jag ser vinklingarna i artiklarna där jag vet att de uteslutit många andra perspektiv, allt för att det ska passa deras agendasättande journalistik. Jag ser allt det här och det gör mig ännu mer bestämd, jag viker mig aldrig. Jag viker mig aldrig för mobbare eller förtryckare. Jag avskyr förtryck i vilken form den än kommer, och jag avskyr förtryckare.

Så länge jag andas kommer jag stå på mina ben och synliggöra det här via Granskning Sverige.

Idag är det 1 maj, så kallat sossarnas dag där de ska protestera mot orättvisor och visa solidaritet med folket. 1 maj för sossarna är inget annat än att likt ett tvång använda folket och manifestera makt. Det är ett försök att uppvisa hur starka och många de är men de är inte starka. S är svaga och ohederliga, och till viss del antidemokrater.

Jag kommer ihåg när jag gick i första maj tågen när jag var aktiv sosse. Det var inte många för jag hittade alltid på ursäkter till att inte gå. För mig är politik 365 dagar om året och inte att protestera en dag om året. Är det inte märkligt hur S idag 1 maj protesterar mot sin egen politik?

Tvärtom mot sossarna som använder en dag om året att protestera mot sin egen politik, så vill jag lyfta fram förändrings kraften som finns inom alternativ media i form av Granskning Sverige.

Jag vill inspirerara er till att verka i Granskning Sverige andan som jag kallar den eller GS kraften. Varför vill jag det? Jo, jag tror på att det är den förändrings kraft vi behöver, en kraft som kommer underifrån och som har makt att förändra.

Länge nog har vi trott att det inte finns något vi kan göra åt galenskaperna i samhället. En stor frustration och hopplöshet har jag kunnat skåda. Men att ställa frågor och synliggöra makten har en kraft att förändra. Det ger oss även möjlighet att bli engagerade på ett enkelt sätt. Alla behöver inte likt GS andan spela in alla samtal och lägga ut officiellt. Men det handlar om att vi ger oss in i matchen och visar makthavarna, att det räcker nu med vanstyre. Detta ger oss makt att skapa förändring. Underskatta inte kraften i att ställa en enkel fråga.

Är det okej att en person får 180 timmars samhällstjänst för en grov våldtäkt på en 12 årig flicka? Såklart inte! Låt oss då se till att makthavarna får reda på vad vi tycker och börja ringa dem. Låt inte makthavarna komma undan våra åsikter och tankar kring det som pågår i samhället.

Mod ger frihet och tar oss ur rädslan som håller oss fångna. Där vi är rädda för att utsättas för socialt stigma och smutskastade epitet. Jag har bara en sak att säga folk som försöker klistra rasistepitetet på mig och mina vänner, -ni är inget annat än faktaresistenta förtryckare och jag ser ert beteende som antidemokratiskt och patetiskt bedrägerligt.

Så plocka upp era telefon och var den förändrings kraften ni vill se i Sverige. Det är sannerligen upp till oss. Ingen annan kommer göra jobbet åt oss. Det är vår plikt att förändra Sverige och dess politiska kurs. Det är maktens plikt att lyssna och verka för Sveriges medborgares bästa.

Låt oss vara goda demokrater som verkar i dialog. Låt oss synliggöra makten så de inte kommer undan med sitt antidemokratiska beteende. Låt oss tillsammans avslöja de faktaresistentas lögner. Låt oss påminna etablissemanget att vi viker oss aldrig för mobbare eller förtryckare.

DN rasiststämplar: relationscoachen från TV4

DN med sitt bottenskrap av journalistik

Invandringsdebatten borde vara saklig och hänsynsfull. Den är en av Sveriges viktigaste politiska frågor just nu, om inte den i särklass viktigaste. Debatten borde därför vara baserad på fakta och statistik, inte på känsloladdade åsikter och vinklad/tillrättalagd statistik.

Journalistik, i likhet med politik, handlar om prioriteringar och vi kan lätt skåda journalisters prioriteringar när vi läser deras artiklar, till exempel denna med relationscoachen i TV4. Nu har DN, äntligen, lyckats hitta en kändis som de kan applicera främlingsfientliga begrepp på. De vill få oss att tro att denna man, Lennart Matikainen, är en rasist som kränker invandrare. Nu tror sig DN gjort ett riktigt scoop. Jag vill kalla det för bottenskrapet av journalistik med ett invandringspositivt agendasättande. Jag är för övrigt med i den Facebookgrupp Lennart har “Människan i focus”, som jag kontinuerligt läser, för att förkovra mig. Lennart har skrivit en kommentar om DN:s storytelling om hans så kallade kränkningar av invandrare. Läs mer om hur DN kränker Lennart via Tobbes blogg.

11150665_10153363684529063_1887271948926924460_n

Ring till DN:s kundtjänst 08-7382600 och journalisten Sverker Lenas  och säg vad ni tycker om sådana här agendasättande reportage. Det är dags att vi höjer våra röster och står bakom människor som vågar se konsekvenserna av en ansvarslös invandringspolitik. Det är dags att vi av media, som är den tredje statsmakten, kräver fakta, saklighet och hänsynsfullhet. Inte, likt kommunistfasoner,  en förföljelse av människor för att de vågar säga obekväma sanningar. Media ska granska makten och inte folket men numera granskar media folket åt makten. Läs mer om denna agendasättande journalistik som DN:s ansvarige uppger att tidningen ska ägna sig åt, via Roger Sahlströms artikel via Avpixlat.

Jag vill ha äkta och sann journalistik och inte politisk förföljelse av människor. Via Fnurra kan du läsa om åsiktsregistrering och tredje maktens granskning av vanligt hederligt folk.

Självklart ska man synliggöra människor som har en vidrig och farlig inställning till våra demokratiska rättigheter. De som är våldsbejakande extremister hör inte till ett fredligt demokratiskt samhälle. Det som DN med flera håller på med är något helt annat, de ger sig på vanliga hederliga människor i sitt egna agendasättande syfte.

“Inte oväntat så kör DN på och kallar det att jag kränker på Facebook – jag kan bara skratta utmana yttrandefrihet i svåra frågor är en tuff gren i Sverige. Som jag alltid försöker nå fram med, ska kritik mot dåliga beteenden oavsett avsändare kunna kritiseras. Men DN står ju för de som lagt på locket som i sin tur lett fram till det läge vi har idag att lösa.” Lennart Matikainen

Etablissemanget har en hel del att förklara

Insikten har slagit mig på bröstet som en hård knytnäve. De senaste veckorna har en ilska vuxit fram inom mig. Jag har brutalt fått erfara hur media är i sitt förfarande med sanningen och verkligenheten. Jag har fått lära mig att agendasättande journalistik är stor i svensk etablerad media. Min erfarenhet har infunnit sig sedan jag började ringa samtal till etablissemanget för att ställa obekväma frågor i syfte att synliggöra dem. Läs mer om det medborgarinitiativet och folkrörelsen Granskning Sverige.

Jag ringer gärna till journalister och samtalar om deras journalistik och vilken metod de använder sig av. Vill gärna inför dem själva samt till svenska folket synliggöra vilket klent underlag aktuella journalister har för att skriva det som deras artikel påstår. Jag arbetar själv med utredning i mitt yrke som socialsekreterare och många gånger när jag läser medias så kallade granskningar, så tänker jag i mitt stilla sinne, vart är underlaget för bedömningen? Om jag hade haft lika klent underlag i mina bedömningar vid utredning så tror jag ingen hade velat anställa mig. Förutom då om det inte finns en anledning att styra mig och få mig fatta beslut som har en agenda.

76% av de anställda vid public service (som opartiskt ska  skildra sanningen) tycker att fri invandring är positivt.

Så är det med etablerad media, de har en agenda där invandringens konsekvenser inte ska komma upp till ytan, för alla ska vara glad och lyckliga i Sverige och likt en diktatur ska alla utgår från värdegrunden “Allas lika värde”. Om etablissemanget inte tror att du följer värdegrunden så ska du uteslutas och helst inte få ha ett arbete i Sverige 2016. Etablissemanget vurmar för demokrati säger de men vill inte ha fri yttrande- och åsiktsbildning, utan bara de korrekta åsikterna ska inrymmas i samhället. Så här går det när media, den tredje statsmakten, består av människor som sympatiserar med MP +V är hela 70%, dvs 70% av de anställda är extremt vänsterideologiska.

12512027_10153343882173907_767017811_n

Om vi till det lägger C, som har en lika extrem invandringspositiv åsikt. 70% +6%, så är det inte så konstigt att det ser ut så här och att det är ett demokratiskt problem. 76% av de anställda vid public service (som ska opartiskt skildra sanningen) tycker att fri invandring, utan några som helst gränser, är positivt. Detta är katastrof (lägg till +13%, S, som var positiva fram tills systemet inte höll längre), 89% var positiva till obegränsad fri invandring fram tills sammanbrottet. Det är katastrof för journalistiken/opartiskheten att 89% av de anställda inom publicservice är extrema i sin invandringsiver, inte konstigt alls att de driver sin agenda. Jag tror inte att media lyckas förhålla sig objektiva eller sakliga. Media bör därför granskas om och om igen.

 

Granskning Sverige synliggöra etablissemanget

Jag är på min fritid verksam via Granskning Sverige som ringer upp etablissemanget för att få dem att svara på obekväma frågor. Mitt syfte med att jag ringer är inte att förvanska eller förvrida någonting, mitt syfte är att synliggöra dem som har makten och hur de missbrukar den i eget syfte. Sen får den som lyssnar göra sin egen bedömning av det som framkommer i mina samtal. Dock har jag ett syfte att synliggöra det som inte är bra för oss i Sverige. Därav för jag en opinion mot den ansvarslösa invandringspolitiken som jag tycker är ett hot mot den svenska välfärden och vår demokrati. Jag har aldrig likt media hemlighållit mitt opinionsarbete.

Har media den tredje statsmakten en hemlig agenda?

Det står för mig klart att etablissemanget gör allt för att mörklägga sanningar om invandringen och hur den har påverkat Sverige till det negativa, det är inget media vill verka för att det ska synliggöras. Sanningen är inte etablissemangets bästa vän. Men jag tror verkligen på att sanningen ska göra oss fria.

Media publicerar kontinuerligt artiklar som påstår att Sverige tjänar, ibland så mkt som 900 miljarder, på invandringen och att dödligt våld minskar. Utifrån att det inte finns något som talar för att deras artiklar speglar sanningen, varken våldsbrott eller mord har under 2015 minskat. Invandrare har inte sen 80-talet förvärvsarbetat i tillräckligt stor utsträckning för att täcka gruppens egna kostnader i samhället. Landet sverige betalar gemensamt underskottet, det enda ekonomiskt positiva med invandringen är att vi blir fler, det innebär att BNP/tillväxten ökar. Tyvärr sker det i samspel med en ökad statlig skuldsättning, räknat i rena kronor. Vissa journalister drar dock nytta av att BNP ökar, då kan de sätta statskulden i relation till den ökningen och på så sätt felaktigt påstå att statskulden inte alls ökar, ifall vi jämför den med BNP. Detta är bedräglig journalistik, det har inget med sanning och fakta att göra. DN är även de med på spåret att mörklägga obekväma sanningar och vill gärna få oss tro, att det dödliga våldet minskar, se artikel från augusti 2015 här. Någon borde ringa aktuell agendasättande journalist, Stefan Lisinski och fråga vad han anser idag mars 2016, efter polisens rapportering om att det dödliga våldet ökat med 26 procent i Sverige.

Alternativmedia har under långt tid rapporterat om ökat våld, hot, mord, dråp, våldtäkter och gruppvåldtäkter men traditionell media väljer att publicera att våldsbrott minskar, de är inte verklighetsförankrade. Enligt mig har media en agenda och den agendan är att vara invandringspositiv, inget fel i det. Dock publicerar traditionell media uppenbara lögner och så fort de lögnerna ifrågasätts, så ger sig de traditionella medierna på åsiktsmotståndaren och påstår att de skulle vara rasister/främlingsfientliga. Däri ligger dubbelmoralen, var gärna invandringspositiva men var det sakligt och sluta “smutskasta och demonisera” med rasist/fascist och nazistkortet så fort någon påtalar att det pågår en ansvarslös invandringspolitik. Nu vet vi att det dödliga våldet ökar i Sverige och att alternativ media gjort sitt arbete korrekt, genom att skildra verkligheten utan att ta hänsyn till vart man kommer ifrån. Läs mer om den rapporteringen här.

Media med sin agendasättande journalistik är i full aktion med att göra Sverige mindre främlingsfientlig (de har en vanföreställning att i Sverige ökar rasismen och främlingsfientligheten) genom att skriva en artikel om hur det dödliga våldet minskar men alternativ media har under lång tid rapporterat om hur våldet på olika sätt ökar. Då det ökade våldet har ställts i relation till invandringen så har alternativ media utav etablissemanget utpekats som hatsajter som inte följer värdegrunden “Allas lika värde”. Det anses inte vara rumsrent att man läser och kommenterar på till exempel Avpixlat, då kan man riskera att få sparken från sitt arbete, eftersom man inte följer den så kallade värdegrunden. Lyssna på samtalet nedan som jag hade med ett bussföretag där en person riskerade bli sparkad för att ha kommenterat på Avpixlat:

 

 

Kvinnan med Godhetsapostelsyndromet kallar sig själv för vidrig

Catharina, jag undrar hur du egentligen tänkte? Du kallar mig för att vara vidrig, när Granskning Sverige på en mammas önskning lägger ut en film på hennes barn. Sen visar det sig nu att du själv lagt ut en bild på en Drunknad pojke för att bedriva invandringspropaganda. Jag måste fråga, tycker du själv att du är vidrig?

Det kom en film till mig från en orolig mamma. Familjen hade varit och badat på Arena badet i Skövde i slutet av december 2015. Där dottern 8 år blev sexuellt ofredad. Vilket framkommer i aktuell film ovan. Jag kände direkt att jag ville belysa och synliggöra de sexuella ofredanden som händer på våra badhus i Sverige. Dock ville jag vara försiktig med att exploatera ett barn. Därav dröjde det fram till mars innan vittnesmålet från barnet delades ut via Granskning Sverige. Du kan även läsa mer om händelsen via Avpixlat.

Alla de program som görs via Granskning Sverige delas via vår youtube kanal samt vår facebooksida.

På vår facebook sida finns möjlighet att lämna kommentarer om våra program. Vi välkomnar att människor engagerar sig och skriver vad de tycker av våra granskningar av etablissemanget. Efter inlägget med det 8-åriga barnet som vittnar om sexuellt ofredande så lämnades kommentarer från en person som heter Catharina. Denna kvinna har även på min facebook varit och lämnat kommentarer flertalet gånger som inte är av den sakliga karaktären, rasistbegreppet förekommer ofta i hennes vokabulär. I Catharinas iver att baktala Granskning Sverige som la ut en film från mamman på hennes dotter som bett oss lägga ut filmen då hon ville visa verkligheten, så skrev Catharina ett inlägg där hon kallade oss på Granskning Sverige  och mig för vidriga när vi driver vår propaganda utan hänsyn till barnet. Se citat nedan:

“Återigen använder Nina och Co barn i sin propaganda. Vidrigare folk är svårt att hitta.” Catharina

Catharina som uppenbarligen lider av det som jag belyst tidigare om gällande Godhetsapostelsyndromet inte tänkte på själv, var att hon så sent som i fredags natt la ut en bild på den drunknade pojken Aylan i sin iver efter att vara god.

När man som Catharina kommit till tredje stadiet av Godhetsapostelsyndromet så ser vi att normala tankar och funderingar inte riktigt hänger med. Man skyr inga medel i sin iver att vara god, inte ens att kalla sig själv för att tillhöra ett vidrigt folk. Hon skriver gärna att sina motdebattörer skall ut och söka fakta, själv tvekar hon inte att dra rasist/fascist och nazistkortet för att slippa svara och debattera på faktafrågor. Detta är en klassisk socialdemokratisk doktrin. Där man vill undvika en sakdebatt med SD i form av att påtala att SD minsann inte tror på allas lika värde eller har samma människosyn som Socialdemokraterna. Du kan lyssna på mitt vittnesmål om Socialdemokraternas bedrägliga beteende här.  Jag kan bara tacka Catharina för att hon så ypperligt hjälpt mig att belysa det tredje stadiet av Godhetsapostelsyndromet i verkligheten. Där hon nu påvisar genom sin senaste kommentar på Granskning Sveriges facebook, att hon inte kan reflektera över sina handlingar och ord då den kommentaren påvisar hennes stora hyckleri och egenskap till lögnaktigt beteende. Se nedan bild på hyckleriet.

 

12380212_10153474329613907_1995647036_n

 12833334_10153474331518907_2067146581_n
Här är fler bilder på när Catharina använder sig av barn i sin invandringspropaganda:
12476411_10153474563093907_1545609945_n 12834448_10153474569133907_1922190953_n
Läs mer om Catharinas förnekelse när hon blir konfronterad med sitt hyckleri:
12825623_10153474447603907_1309395318_n
12822170_10153474528928907_1090527727_n12835057_10153474623063907_926725010_n

Granskning Sverige står upp för det svenska folket

Det glädjer mig oerhört varje dag att Johan startade Granskning Sverige (GS). Han är sannerligen en av Sveriges hjältar.

Johan har gjort ett enormt arbete med GS och likaså Erik. Dessa underbara män som står upp för demokrati och synliggörande av sanningen. De står upp för att kvinnor och barn ska vara säkra i sitt land.

Jag känner en enorm tacksamhet och det glädjer mig att så många män visat samma karaktär som dem. Vi behöver männens mod, att säga ifrån till den ansvarslösa invandringspolitiken och skydda oss kvinnor och barn. Vi behöver kvinnorna som högt skriker till våra politiker, att ni har inte rätten att utsätta våra barns liv och framtid för en sämre välfärd eller större otrygghet.

Granskning Sverige  är ett medborgarjournalistiskt folkrörelseinitiativ. Idén är att inspirera vanligt folk att ställa frågor till makthavare. Därmed kan vi bevaka och se till att vår demokrati fungera även till kommande generationer.

Vi ringer till etablissemangets företrädare och ställer viktiga frågor. Vårt syfte är att belysa och synliggöra mörklagda sanningar.

Vi får ibland kritik för vår metodik där vissa anser att vi vill klämma åt den vi intervjuar.  Dock anser jag att den som får ett samtal från oss, på sätt och vis sätter åt sig själv genom hur denne svarar och bemöter oss. Mitt motto när jag ringer är att vara saklig, nyfiken och med ett leende på mina läppar. Ingen tjänar på att vara otrevlig, oavsett vem det är som man ställer frågor till. Det innebär inte att man inte ställer obekväma frågor eller inte är skarp.

Jag vill synliggöra och verka för befriandet av sanningen då jag tror på att sanningen gör oss fria.

Jag vill vara tydlig med att jag även verkar som opinionsbildande mot den ansvarslös invandring. Jag avskyr även förtryck av alla de slag. Därmed ringer jag gärna upp media för att synliggöra hur de förtrycker det svenska folket. Se sådana samtal nedan.

Inom Granskning Sverige (GS) hänger vi oss till nått som kallas för medborgarjournalistik. Vi är inte på nått sätt avlönade utan gör detta på vår fritid gratis. Via denna blogg kan du läsa mer om medborgarjournalistik samt nedan omdöme om min insats via GS. Vilket väl påvisar just min attityd när jag ringer makthavare.

“Min favorit bland medborgarjournalisterna på Granskning Sverige är ändå nytillskottet Nina Drakfors.
Hon har den perfekta avvägningen mellan att å ena sidan vara lugn, saklig och tydlig, å andra sidan envis, målinriktad och återhållet aggressiv.”

Jag jobbar även med myndighetsutövning. Det innebär att jag har förhållningsregler att anpassa mig till. Nu tycker inte jag att dessa förhållningsregler är svåra att ta till sig men visst har man dåliga dagar. Det gäller då att vara medveten om sina otrevliga dagar så inte det går ut över den som ringer. När jag ringer som en medborgarjournalist till någon makthavare så tänker jag ofta, att om jag skulle ha det beteende personen hade så skulle jag med största sannolikhet inte fått jobba kvar.

Men det finns verkligen företrädare inom maktpositioner som gör väldigt gott professionellt intryck samt har ett värdigt bemötande. Ett exempel på det är Stockholms kommuns ansvarige för festivalen We are sthlm. Han var otroligt trevlig att prata med och hade mycket av det förslagen till bemötande som jag beskriver nedan. Sådana samtal blir jag glad över.

Som svar på den kritik vi på Granskning Sverige ytterst sällan får men det händer, att nån tycker vi är ohederliga i vår retorik, där kritikern anser att vi vill att den som intervjuas ska hamna i vår fälla. Så är mitt svar så här: personen som vi ringer är oftast en makthavare inom etablissemanget och bör kunna svara på frågor som vi medborgare har. Jag har även några tips till dem inom etablissemanget som blir uppringd i form av:

* säg aldrig något du inte står för
* säg inget som inte tål dagens ljus
* ljug inte

* hitta inte på ett svar som du inte tror på
* om du gjort nått felaktigt erkänn istället

* om du inte kan svara säg att du måste få fundera på frågan

* försök inte komma undan genom att säga att du ska på möte

* om du inte har tid att ta ett samtal svara inte när någon ringer

* släng inte på luren
* stå för din agenda
* var inte överlägsen

* om du inte förstår frågan be om förtydligande

* om du inte har tid att svara erbjud ny tid som du håller

* känner du dig osäker be om frågorna innan så du har tid att tänka

* var trevlig
* för den tuffe om du har gjort fel eller ljugit och vi på GS kommit på dig, stå för det då

* likväl som man tar avstånd från nazism så bör man ta avstånd från kommunismen. Det är inte svårt att säga, ja jag tar avstånd från kommunism som sägs ha mördat 80 miljoner människor

* tänk på tonläget i din röst, förakt går inte att dölja

* har du en dålig dag så var medveten om det och ta samtalet en annan dag. Du kan även ha ett professionellt bemötandet så att din dåliga dag inte går ut över den som ringer. Är din dag riktigt dålig så svara inte i telefonen om du inte klarar av att upprätthålla ett professionellt bemötande.

* det finns tillfälle när du ska och bör lägga på luren och det är om personen börjar kalla dig för kränkande epitet eller börjar hota dig.

* att aldrig som riksdagsledamot vara anträffbar på telefon så medborgare kan ställa frågor, inger inget bra förtroende och bör med det tydligaste undvikas ha som beteende. Du är ändock tillsatt av folket.

Nedan lite samtal jag gjort för att synliggöra medias agendasättande journalistik mot det svenska folket för att tysta samt smutskasta deras röster och engagemang.

© 2019 NinaDrakfors

Tema av Anders NorenUpp ↑